Женский журнал Лиза — женский сайт для современной женщины Лиза – онлайн-журнал для успешных девушек. У тебя есть вопросы - мы дадим ответы на все. Мы можем стать твоей настольной книгой успеха. Новости шоу-бизнеса, полезные советы, секреты красоты и здоровья – мы сделаем твою жизнь ярче!

День Андрія Первозваного 2023 — дата, історія, традиції, прикмети на погоду, привітання, листівки

Редагувати переклад

День святого апостола Андрія Первозваного з 2023 року через перехід Православної церкви України (ПЦУ) ми будемо щороку відзначати 30 листопада. Це важливе церковне свято сповнене великим змістом і пов’язане з багатьма обрядами і прикметами — дізнатися про них можна з нашої статті. А ще привітайте знайомих Андріїв із днем ​​їхнього ангела! Ми підібрали для вас найкрасивіші листівки і зворушливі привітання.

день андрія поздоровлення привітання

День пам’яті Андрія Первозваного — це не тільки велике церковне свято, а й день, який пов’язаний з народними звичаями. Свято апостола Андрія Первозваного щорічно відзначається 30 листопада.

Апостол Андрій отримав ім’я «Первозваний» тому, що він першим з апостолів за вказівкою вчителя свого, Іоанна Хрестителя, відправився за Христом, а потім привів із собою брата — святого апостола Петра. Згідно з переказами, апостол Андрій Первозваний проповідував християнство в самому Царгороді, на узбережжях Чорного моря і в околицях Києва.

За старих часів цей день називався Калита і вважався днем ​​неодружених чоловіків. У Андрєєву ніч парубкам дозволено було влаштовувати різні прокази, а дівчата ворожили на долю і нареченого.

У народі апостол Андрій вважається покровителем моряків і рибалок, а також усіх, чия робота пов’язана з морем і водною стихією.

Святий апостолу Андрію Первозванному прийнято молитися 30 листопада про цнотливість і благополучному заміжжя дочок.

Молитва святому Андрію Первозваному про заміжжя

Звертатися за допомогою до святого апостола Андрія Первозваного можна протягом дня, але краще звертатися з благанням вранці 30 листопада, на світанку. Молити святого Андрія можна як про власну долю, так і про благополучне заміжжя дочок.

О, Всевишній Святий Апостол Андрій, Первозванний я знаю, що щастя велике сімейне моє залежить від того, щоб я полюбила Господа всією душею і всім серцем своїм, а також в тому, щоб завжди і всюди виконувала у всьому волю Всевишнього. Так керуй же Господи моїми справами і вчинками, а я з радістю підкорюся. Я хочу догоджати тільки Тобі, так як Ти єдиний Творець всього земного. Дай сили мені не проявити гордість і самолюбство, нехай розум присутній завжди в моїх вчинках, а скромність і цнотливість стануть моїми прикрасами. Неробство, яка породжує пороки, нехай буде мені противна. Покажи мені, Господи на праведний шлях, даруй мені полювання працьовитості і благослови мене на працю на благо. Наказує закон Божий всім людям на землі жити в чесному подружжі. Так прошу тебе Господи, приведи до мене мого судженого. Чи не для жадання мого, а для виконання свого життєвого призначення. Ти Всевишній сам вказуєш, що негоже людям життя земну проводити на самоті. Дружина дана людині в помічниці, благословив ти сім’ю, щоб народ міг рости і множитися та землю населяти. Святий Андрій Первозванний, почуй мою молитву смиренну принесене з глибини дівочого серця. Дай мені для життя щасливою дружина чесного і побожного. Допоможи створити з ним сім’ю щасливу і міцну. Щоб ми з ним у злагоді і любові з жили і Бога Милосердного і Тебе вихваляли. Амінь.!

Молитва до святого Андрія Первозванного

Читати цю молитву потрібно перед іконою святому:

Первозданний Апостоле Господа і Спаса нашого, верховний Будівничий Церкви Христової – всехвальний Андрію!

Заклик Христа іти за Ним Ти сприйняв з гарячістю й покинув свої сіті – все майно своє – та за Христом пішов навіки. Прославляємо і величаємо Апостольські труди Твої; зворушливо згадуємо Благословенний Твій прихід до нас та чесні страждання, які за Христа перетерпів; в розчуленні цілуємо Ікону твою; шануємо святу пам’ять Твою і непохитно віруємо, що Господь Бог є живий, жива також і душа твоя.

З Ним, Господом, Ти перебуваєш на Небесах і не перестаєш любити нас любов’ю, якою полюбив раніше, коли Духом Святим передбачив наше навернення до Христа Спасителя. Люблячи ж і тепер, підносиш свої молитви до Господа про потреби всіх нас – недостойних твоїх нащадків.

Святий Апостоле Андрію! Так ми віруємо і повсякчас ісповідуємо, та з цією вірою Благаємо Господа Бога Спасителя Нашого Ісуса Христа, щоб твоїми молитвами він обдарував нас усім потрібним для спасіння й життя вічного.

Благай же, Андрію, Господа, щоб і кожний із нас нині шукав не земних вигод, але турбувався про ближніх своїх і скерував до Небесного, вічного.

Святий Апостоле Андрію! Маючи тебе за свого Опікуна й Молитовника, тішимо себе надією, що молитви твої завжди допомагатимуть нам перед Господом, Спасителем нашим Ісусом Христом, Якому належить слава, честь і поклоніння з Отцем і Святим Духом навіки вічні. Амінь

Андріїв день — традиціі і чого не можна робити

  • Не можна виконувати роботу по дому, а також шити, вишивати, прясти та ткати.
  • Забороняється вінчатися та влаштовувати гуляння.
  • Водночас у свято потрібно було влаштувати застілля. Оскільки воно випадає на Різдвяний піст, необхідно було подавати лише пісні страви.
  • Цього дня не можна було виходити з дому. Вважалося, що землею ходить нечисть.

День Андрія — прикмети на погоду

  • Якщо до 13 грудня не випаде сніг, зима буде тепла та малосніжна, якщо випаде – холодна та снігова.
  • Якщо тиха вода — гарна зима, галаслива — тріщатимуть морози, бурі, хуртовини.
  • Червоний вогонь у печі – на холод, білий – на відлигу.
  • Якщо у свято Андрія йде сніг — зима буде морозною та холодною.
  • Холодно, але сонячно — бути доброму врожаю.

Андрій — походження імені та характеристика

Історія походження імені Андрій сягає своїм корінням до Стародавньої Греції. За однією з версій воно утворено від слова «андрос», що в перекладі звучить як «чоловік». За іншою ж версією – походить від слова «андрейос», яке означає «мужній».

Характер Андрія імпульсивний і непередбачуваний. Складно передбачити, що він зробить наступної миті. Його внутрішній світ дуже складний, хоча за його поведінкою цього не скажеш. Він жартівник і балагур, оптиміст і веселун, здатен заразити своєю енергією всіх оточуючих.

Він розумний, здібний, талановитий від природи. Андрій легко осягає невідоме йому раніше і здатен пристойно впоратися з будь-якою роботою, яку йому доручать. Він може бути цілком успішний у власному бізнесі.
Андрій – це незалежний, волелюбний, сміливий, цілеспрямований, упевнений у своїх силах, спокійний за характером чоловік. Все це дозволяє не змінювати наміченого ним шляху, послідовно втілювати свої плани.

День Андрія — поздоровлення, привітання, смс

В день ангела хочу Андрію побажати
Добро творити й друзів захищати!

***

Нехай в день ангела Андрюші
Задумане здійсниться хуткіше!

***

Хай доленька світлою буде
Від твоїх думок та дій,
Нехай кожен день цінують люди
Тебе й вчинки твої, Андрій.

***

Повсякчас радуй ближніх,
А тих, хто поруч — розумій.
Нехай ангел в шатах білосніжних
Щодня береже тебе, Андрій!

***

В День ангела бажаю я любові
І яскравих, солодких перемог,
Натхнення та здоров’я,
І хай тебе оберігає Бог!

***

В день Ангела бажаю любові,
здійснення палких мрій,
Нехай тебе цінують люди
І діла твої, Андрій.

День Андрія — вірші

Андрійка вітаємо зі Святом!
Бажаємо радості, любові, сил,
Успіхів та достатку,
І життя довгого, до сивин!

Нехай ангелик поруч буде,
І береже тебе від зла!
І шлях нехай світлим буде,
а ми за тебе вип’ємо до дна!

***

Нехай ангелок вночі
Запалить Андрію три свічі…
Першу свічку — за любов:
Подаруй її близьким знов.
Другу свічку – за доброту,
щирість та прямоту…
Ну, а третя – оберіг
Від усяких лих.

***

Нехай ангелок на іменини
Усі твої здійснить бажання,
Несе щастя щохвилини,
А також успіх та процвітання.
І коханням життя вквітчає
Нехай ангел додає здоров‘я,
Та своєю мудрістю благословляє,
Добром і любов‘ю!

День Андрія — привітання з іменинами в прозі

Сьогодні в день твоїх іменин, Андрію, бажаємо тобі, щоб життя виправдало всі твої надії! Нехай твої дні будуть сповнені світлими миттєвостями, любов’ю і успіхами, а печаль і тривога не ступають на твій поріг! Від щирого серця вітаємо тебе зі святом!

***

Андрію, вітаю з днем ангела. Нехай твій ангел супроводжує завжди, оберігає від усього злого і заохочує на добрі справи. Нехай твій шлях приведе тебе до успіху і добробуту, а кожна дорога у житті буде веде у потрібному напрямку.
***
У День Андрія Первозванного хочу побажати, щоб у кожному з нас був такий самий сильний дух і міцна віра, як була колись у душі апостола, щоб Бог висвітлював життєвий шлях і дарував світлу надію, щоб щедрість душі та милосердя завжди призводило до благодаті та щастя.

***
Андрію, вітаю з Днем Ангела! Будь завжди мужнім, розумним, натхненним та веселим! Нехай життя для тебе переливається яскравими барвами і дає безліч шансів!

***

Вітаємо з Днем Ангела, Андрію! Нехай твій Ангел завжди тебе оберігає і захищає! Радій життю, твори, працюй і надихайся успіхом, кохай та будь коханим. З іменинами!

День ангела Андрія — листівки

День ангела Андрія
День ангела Андрія
День ангела Андрія привітання

ЧИТАЙ ЕЩЕ:

Новогодний декор из апельсинов — 12 идей с фото

Как научить мужчину правильно дарить подарки?



Статьи по теме

Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.