Закрити
10 ознак того, що тебе оберігає янгол-охоронець Лінія життя: чи варто лякатися, якщо вона коротка 14 способів зробити волосся сяйнистим та блискучим Кето-дієта працює, але може нашкодити здоров’ю Як завжди мати чисту кухонну раковину Цей рецепт осіннього супу допоможе скинути зайву вагу Все, що ти хочеш дізнатись про нетворкінг та його правила 11 способів захиститися від вірусів та мікробів в офісі 7 способів не збожеволіти від ревнощів 5 причин, чому сняться еротичні сни Як дізнатись про нього все на першому побаченні: поради Психолог онлайн: де знайти та коли потрібен

Хрещенська свята вода – як зберігати та застосовувати від хвороб

Поділись цікавим

Світле свято Хрещення Господнє у 2024 році святкується 6 січня. Цього дня ми приносимо додому освячену воду — розповіді про її цілющу силу передаються з покоління до покоління. Як застосовувати святу хрещенську воду, щоб вона допомогла прожити у здоров’ї та благополуччі весь рік? Прислухайся до наших порад.

святая вода крещение

Shutterstock

Хрещення Господнє (Водохреща) завершує різдвяно-новорічний цикл релігійних свят. Свято пов’язане з хрещенням Ісуса Христа в річці Йордан Іоанном Хрестителем, під час якого з небес зійшов на Ісуса Святий Дух у вигляді голуба.

святая вода крещенская вода как хранить

Shutterstock

Водохреща носить назву Велика Агіасма, що у перекладі з грецької означає «святиня». Освячення води відбувається і на відкритих водоймах: після здійснення Божественної літургії в храмах організовуються хресні ходи до ополонок. Така хода отримала назву «хід на Йордан». Церква молиться при цьому, щоб вода освятилася «силою і дією, і натхненням Святого Духа», щоб «Господь дарував їй благодать зцілення душі і тіла і відганяння видимих ​​і невидимих ​​ворогів».

Хрещенська свята вода – як правильно використовувати?

крещенская вода как применять

Shutterstock

Освячена вода повинна бути вживана на будь-яке добро і в різних потребах. Нею можна окроплювати для благословення ті чи інші предмети, місця проживання, засоби пересування, тварин, рослини. За допомогою освяченої води силою Божою виганяємо всяку нечистоту, яка може виявлятись через предмети чи тварин, людей.

Набирати освячену хрещенську воду потрібно в чисту скляну або пластикову посудину (на ній не повинно бути жодних наклейок). Зберігати святу воду потрібно у тихому затишному місці, бажано біля іконостасу – тоді вона довше збереже свою чудодійну силу. Згубно впливає на агіасму лайку та сварки, свята вода може втратити свою цілющу силу.

Повернувшись із храму, окропи водохресною водою всі кути будинку, читаючи при цьому молитву. Окропи освяченою водою автомобіль, щоб у дорозі тебе зберігала божественна благодать.

Якщо на роботі в тебе панує нервова, напружена обстановка, можна непомітно окропити робоче місце, читаючи при цьому молитву. Вода Водохреща зміцнить твій дух і захистить тебе від напастей.

Якщо відчуваєш нездужання, випи вранці кілька ковтків хрещенської святої води натще. Агіасма призначена для лікування, нею можна запивати ліки. Також освячена вода може бути вживана у поєднанні з ліками. Вона доречна й у тяжкому духовному стані: депресії, духовній розгубленості, зневірі. Нею можна кропити себе, омивати обличчя, змочувати скроні.

Не варто набирати багато водохресної води, адже з часом вона втрачає свої цілющі властивості. Священики називають це «ув’язненням святині». Якщо до звичайної води додати трохи освяченої, вона теж стане чудодійною.

Якщо твоя дитина погано спить, вередує, відмовляється їсти, умий її водохресною водою або дай випити кілька ковтків.

Хрещена свята вода – що не можна робити?

Водохрещена освячена вода – це святиня, і ставитися до неї потрібно благоговійно. Її не додають у питво та їжу, у ній не купаються і не купають дітей, не перуть білизну.

Часто рекомендують вмитися водохресною водою при пристріті. Тут треба враховувати таку думку: церква вважає віру в пристріт забобонами, але якщо в тебе на душі неспокійно, ти переживаєш через це, обмивання обличчя освяченою водою не буде зайвим.

Якщо трапилося, що вода пролилася або розбився посуд, в якому зберігалася святиня, то правильним буде зібрати агіасму чистим рушником і віджати в іншу посудину, щоб вилити в проточну воду або іншу природну водойму. Можна також віджати рушник у горщики з домашніми квітами. У раковину, що поєднується з каналізацією, виливати освячену воду неприпустимо!

Поділись з друзями корисним!